BMW M bestaat 50 jaar - een feest voor autoliefhebbers

15 juli 2022

Besproken sportwagens

BMW M bestaat dit jaar 50 jaar en dat wordt groots gevierd door de Duitsers. Onder de naam ‘We are M’ zijn er diverse festiviteiten en zijn er een aantal bijzondere sportieve modellen onthuld.

Op 24 mei 2022 was het op de kop af precies 50 jaar geleden BMW M GmbH werd opgericht. Het sportieve label van de Duitse autofabrikant kent een rijke geschiedenis, waarin het bedrijf succesvoller is geworden dan ooit tevoren. BMW M wist zelfs uit te groeien tot wereldwijd marktleider in het Performance en High-Performance autosegment.

 

BMW M werd aanvankelijk in 1972 opgericht om het raceprogramma van BMW, dat in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw razend populair was, beter vorm te geven. Tegenwoordig houdt de BMW M-divisie zich voornamelijk bezig met de ontwikkeling van sportvarianten van de personenauto's van BMW en concurreert het onder meer met de Audi RS-modellen en de Mercedes-Benz AMG-modellen.

1222

BMW M-Modellen

In de 50 jaar dat BMW M zijn passie stopte in het ontwikkelen van sportwagens brachten zij een aantal modellen op de markt waar sportieve rijders van smulden. 

 

Denk bijvoorbeeld eens aan de BMW M2 Competition, een sportwagen die volgens velen de belichaming is van de optimale balans tussen sportief rijgenot en comfort.

 

Mede door dit soort modellen kent de BMW M-divisie tegenwoordig een grote schare fans. 

Viering van het jubileum

Om dit fantastische jubileum te vieren met de fanatieke aanhang van het Duitse automerk voert BMW een bijzondere actie uit door het historische BMW Motorsport embleem weer tot leven te brengen. Diverse BMW M-modellen worden leverbaar met het historische BMW Motorsport logo dat aan de voorzijde, achterzijde en op de wielnaven komt. 

 

Het historische logo toont de passie voor het racen en staat voor de oorsprong van het merk BMW M. Designer Wolfgang Seehaus creëerde het logo. Blauw staat voor BMW, rood voor motorsport en violet voor de unieke combinatie van deze twee. Na verloop van tijd maakte het violet plaats voor donkerblauw. 

 

Naast de historische emblemen zijn in 2022 ook 50 iconische en historisch belangrijke BMW M-carrosseriekleuren leverbaar voor geselecteerde modellen. Dat zijn onder andere kleuren als Dakar Yellow, Fire Orange, Daytona Violet, Macao Blue, Imolarot of Frozen Marina Bay Blue. De opvallende kleurstellingen van BMW M verwijzen naar de verschillende periodes in de 50-jarige historie van het sportieve label.

Modellenoffensief bij BMW M

Ook in 2022 draait BMW M weer op volle toeren en worden er bijzondere M-modellen gepresenteerd. Eerder al werd de BMW M4 CSL onthuld. De Duitse autofabrikant brengt daarmee een ode aan de 3.0 CSL, waarmee de afdeling ooit begon. Een seriemodel zal het echter niet worden. De fabrikant gaf aan dat de moderne interpretatie van de 3.0 CSL in een gelimiteerde oplage zal uitkomen.

 

Verder werd het modellenoffensief van BMW voortgezet met de onthulling van de eerste BMW M3 Touring. Hoewel er al vijf generaties BMW M3 sportwagens waren, had BMW nog nooit een sportieve variant van zijn stationwagon op de markt gebracht.

 

Als kers op de taart komt BMW M dit jaar ook nog met een supercar, de BMW M Hybrid V8. Deze hypercar krijgt een uiterlijk dat is ontworpen door BMW Group Designworks. Hij viert de geschiedenis van BMW M Motorsport in Noord-Amerika en definieert tegelijkertijd een dynamische hybride elektrische toekomst van het sportieve label.

BMW M verzekeren

Het jubileum van BMW M is een fantastische gelegenheid voor de Duitse autofabrikant om samen met hun fans terug te kijken op zijn succesvolle historie, maar ook vooruit te blikken op de toekomst van BMW M GmbH.

 

Bent u trotse eigenaar van een BMW M of van plan dat in de toekomst misschien te worden? Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een geschikte verzekering om uw kostbare, maar vooral ook dierbare investering veilig te stellen bij schade of andere ongemakken. Sportwagen-verzekering.nl helpt u in dat geval graag verder om uw BMW M te verzekeren.

15 juli 2022

Besproken sportwagens

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen