Welke sportwagen mag op uw oprit staan?

31 mei 2018

Besproken sportwagens

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen favoriete sportwagen en wat voor de één bij dromen blijft, wordt voor de ander werkelijkheid. Als specialist in het verzekeren van luxe en unieke sportwagens zien wij geregeld de fraaiste modellen voorbij komen. Voor ons een mooie reden om drie pareltjes uit te lichten!

 

Aston Martin V8 Vantage – Kort en pittig

We beginnen meteen met deze bijzondere beauty die in 2005 in productie werd genomen. Voor het Britse Aston Martin was de V8 Vantage een nieuwe uitdaging, waarbij het voornaamste doel was om een klassiek-elegant uiterlijk te laten versmelten met op en top sportieve wegprestaties. De auto is kleiner, vlotter en sportiever dan we tot dan toe gewend waren van Aston Martin.

Onder de motorkap vinden we een V8 benzinemotor met een inhoud van 4.280 cc en 380 pk. Wie het gaspedaal stevig intrapt passeert na 5,6 seconden de 100 km/u en komt uiteindelijk uit op een topsnelheid van 280 km/u.

Aan al deze pracht en praal hangt een prijskaartje van circa €150.000. Andere uitvoeringen van deze auto zijn de V8 Vantage GT4, de Roadster en de V8 Vantage S.

Porsche 911 Carrera – Standaard uniek

Uiteraard mag Porsche niet ontbreken in ons lijstje en in dit geval gaat het om de 911 Carrera. Het ‘standaard’ model heeft een 3 liter motor (zescilinder) met 370 pk. Met een acceleratiesnelheid van 4,6 seconden is dit standaard model al behoorlijk pittig te noemen. Het prijskaartje voor deze 911 Carrera begint vanaf circa €121.000.

Nu hebben wij het over een standaard model, maar Porsche zou Porsche niet zijn als de gelukkige koper de auto tot in het oneindige kan personaliseren; tot aan de kleur van de gordelhouders aan toe. Bovendien zijn er ook nog meerdere uitvoeringen te krijgen, zoals de Carrera S, Carrera Cabriolet, de S Cabriolet, de Carrera 4, de Carrera 4 Cabriolet, de Carrera 4S en het duurste model (met een vanaf prijs van €164.000) de Carrera 4S Cabriolet.

BMW M3 F80 – Nu al legendarisch

Eerder schreven wij al een artikel over deze ultieme sportwagenserie van BMW. Het nieuwste model binnen deze serie is de F80.

Wat deze sportwagen zo bijzonder maakt zit voornamelijk onder de motorkap. Een zeer krachtige zes-in-lijn, twinturbo benzinemotor met een inhoud van 2.927 cc. Goed voor maar liefst 431 pk en een acceleratiesnelheid 4,1 seconden. De topsnelheid van dit scheurijzer bedraagt 250 km/u. Duitse degelijkheid op z’n best met onder meer carbon keramische remmen en diverse andere carbon fiber elementen.

Wie dit pronkstuk wil bemachtigen moet echter snel zijn, want door de strengere milieuwetgeving moet BMW de M3 reeks dermate aanpassen dat dit waarschijnlijk het einde betekent van het M3 tijdperk. Mede door het feit dat deze auto al vrij snel een collectorsitem zal worden betekent dit dat de prijs alle kanten op kan gaan. Voor minder dan €100.000 krijgt u hem in ieder geval niet mee.

Luxe sportwagen verzekeren

Dit is slechts een handgreep uit de vele prachtige en bijzondere sportwagens die er op de markt te vinden zijn. Heeft u één van de bovenstaande parels op uw oprit staan of bent u de trotse eigenaar van een andere luxe sportwagen? Dan denken wij graag met u mee over een passende sportwagen-verzekering. Vraag direct een vrijblijvende offerte op.

31 mei 2018

Besproken sportwagens

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen