Met de 488 Pista heeft Ferrari zichzelf weer overtroffen

28 september 2018

Besproken sportwagens

Begin dit jaar presenteerde Ferrari de 488 Pista, waarbij het automerk zich niet bepaald heeft ingehouden. Zo zou de 488 Pista over de krachtigste V8 motor beschikken die Ferrari ooit heeft gebouwd. Hiermee lijkt de Pista in alles zijn 488 voorgangers voorbij te scheuren.

 

Het is duidelijk dat Ferrari met zijn modellen een waardige afspiegeling wil maken van de Formule 1 en ook nu lijkt dit weer uitstekend te zijn gelukt. Het zal u niet verbazen dat de naam ‘Pista’ refereert naar het geliefde circuit.

Deze nieuwste versie van de 488 is in alle opzichten verbeterd. Zowel qua snelheid, gewicht, aerodynamica, een nóg betere wegligging en acceleratiesnelheid heeft Ferrari zich wederom overtroffen!

Technische specificaties

De Ferrari 488 Pista heeft een 3,9 liter biturbo V8 motor. Ten opzichte van de andere 488’s heeft deze achtcilindermotor echter nog wat extra spierkracht meegekregen met 720 pk en 770 Nm. Om van 0 naar 100 km/u te komen heeft de Pista zo’n 2,85 seconden nodig en de topsnelheid zou boven de 340 km/u liggen.

Dichterbij de racerij komt Ferrari met deze ‘straatauto’ niet. Een duidelijk voorbeeld hiervan is de versnellingsbak, die nog kortere bakverhoudingen heeft. De sportauto zou bovendien als een vlijmscherp mes door de lucht moeten snijden dankzij de verbeterde aerodynamica.

Gewichtsreductie

Ook hebben de Italianen voor een optimale gewichtsreductie gezorgd. Ondanks de verbeterde prestaties zou het motorblok circa 10% minder wegen dan die van de 488 GTB.

Lay-out technisch zijn zowel de voorbumper, voorklep, achterbumper en achterspoiler gemaakt van het veel lichtere koolstofvezel. Ook het karkas van de 20 inch Michelin Sport Cup 2 banden is volledig vervaardigd uit koolstofvezel, wat nog eens een gewichtsreductie oplevert van 40% ten opzichte van andere modellen.

Door al deze besparingen komt de Ferrari 488 Pista uit op een totaalgewicht van 1.280 kilo, wat 90 kilo scheelt ten opzichte van zijn voorganger.

Interieur

Van binnen heeft Ferrari ook zoveel mogelijk koolstofvezel gebruikt, onder andere in het dashboard. De sportstoelen zorgen daarbij zowel voor comfort als die extra sportieve ervaring. Als we dan toch een heel klein minpuntje moeten noemen, is het wel dat Ferrari dit keer het dashboardkastje heeft weggelaten.

Hoewel smaken verschillen is Ferrari met het design dichtbij het vertrouwde Ferrari gevoel gebleven en hebben de Italianen ook van dit model weer iets bijzonders van weten te maken.

Ferrari 488 Pista Spider

Voor wie deze beauty van een sportwagen toch liever in een zomers jasje wil heeft Ferrari de 488 Pista Spider op de markt gebracht.

Alle monsterlijke technische specificaties zijn exact hetzelfde als de gewone 488 Pista. Het prijskaartje van deze versie is helaas op het moment van schrijven nog niet bekend.

Uw Ferrari sportwagen verzekeren

Bent u al de trotse eigenaar van een prachtige Ferrari sportwagen maar zoekt u nog een passende verzekering? Wij zijn gespecialiseerd in het verzekeren van exclusieve sportwagens, waaronder merken als Ferrari. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan via onze website.

28 september 2018

Besproken sportwagens

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen