De mooiste en populairste Jaguar auto’s

30 juli 2018

Besproken sportwagens

Jaguar blijft een onverminderd populair automerk en zien wij als sportwagen verzekeraar geregeld voorbijkomen. Hoewel het merk een enigszins conservatief imago heeft, mede door klassieke designs door de jaren heen, rollen inmiddels de eerste elektrische Jaguar-modellen van de band. Wij lichten graag een paar bijzondere en populaire Jaguars uit.

 

In 1922 richtte Sir William Lyons ‘Swallow Sidecar’ op. Gezien de ongelukkige afkorting SS werd de merknaam na de tweede wereldoorlog veranderd in Jaguar. Inmiddels maakt het merk onderdeel uit van de Indiase autofabrikant Tata, maar het hoofdkantoor is nog altijd gevestigd in het Britse Coventry.  Ook in de autosport was Jaguar tientallen jaren succesvol. Zo won de Nederlander Jan Lammers in 1988 de 24 uur van Le Mans met een Jaguar XJR-9LM. Ook vandaag de dag blijft het Britse merk geliefd onder vele autoliefhebbers en bereidt het merk zich met zijn eerste elektrisch aangedreven auto voor op de toekomst. Wij lichten mede daarom een aantal bijzondere Jaguar-modellen uit.

1188

Jaguar XJ

Deze maand bestaat de XJ serie precies 50 jaar. Het eerste model kwam in 1968 op de markt. De afkorting XJ staat voor ‘Experimental Jaguar’ en is wellicht de meest succesvolle serie van het automerk geworden. Inmiddels acht generaties verder is deze sedan nog altijd het boegbeeld van Jaguar.

De allereerste XJ bracht eigenlijk alle sterke componenten van zijn voorgangers samen. Zo kreeg de XJ een XK een zescilinder lijnmotor met 2,8 of 4,2 liter. Ook kreeg de auto dezelfde brede achterwielophanging als de Mark X en dezelfde voorwielophanging als de MKI en MKII uit 1955.

Ter ere van het 50 jarig jubileum introduceerde Jaquar in 2009 de XJ50. De nieuwste generatie XJ heeft een 3.0 V6 turbo dieselmotor met 300 pk, een topsnelheid van 250 km/u en een acceleratiesnelheid van 0 tot 100 km in 6,2 seconden.

1189

Jaguar E-Type (XK-E)

De E-Type kan ook wel worden beschouwd als de meest glamoureuze serie van Jaguar. Geïntroduceerd in 1961 was de auto van meet af aan een succes. Het tijdschrift Sports Car International stelde dat de Jaguar E-type in ieder geval de beste sportwagen van de jaren zestig is.

Er zijn uiteindelijk drie generaties gebouwd van deze serie en de auto heeft zelfs menigmaal op het witte doek mogen stralen. Denk aan filmklassiekers als James Bond en Austin Powers. Ook in het bekende autoprogramma ‘Top Gear’ kwam deze Jaguar verscheidene keren ter sprake. Het laatste grote optreden was tijdens het recente huwelijk van Prins Harry en Meghan Markle.

1190

Jaguar I-Pace

Zoals eerdere genoemd is de eerste volledig elektrisch aangedreven Jaguar een feit met de introductie van de nieuwste Jaguar I-Pace. Hoewel deze auto officieel nog niet in de showrooms staat loopt de wachtlijst vooral in Nederland ongekend snel op. De auto bevat een elektromotor met 400 pk en een 90 kWh accu. Dit is goed voor een topsnelheid van 200 km/u en een accelaratiesnelheid van 0 tot 100 kilometer per uur van 4,8 seconden. Vooral de capaciteit van de accu valt op, aangezien alleen Tesla op dit moment een gelijkwaardige capaciteit biedt voor zijn elektrische auto’s. Hiermee loopt de Jaguar I-Pace voor op elektrische auto’s van bijvoorbeeld BMW. In Nederland zijn er reeds 1.800 exemplaren van de I-Pace besteld, waarvan de eerste inmiddels zijn afgeleverd.

1191

Uw Jaguar sportwagen verzekeren

Uiteraard zijn er nog veel meer bijzondere Jaguar modellen te benoemen, denk bijvoorbeeld aan de F-type serie. Bent u zelf de trotse eigenaar van een Jaguar sportwagen en zoekt u nog een geschikte verzekeraar? Vraag dan direct via onze website een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

30 juli 2018

Besproken sportwagens

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen