7 redenen om een sportwagen aan te schaffen

17 oktober 2019

Verzekeren en financieel

Het is de droom van veel mensen om in hun eigen sportwagen te rijden. Helaas durven sommige mensen die droom niet waar te maken vanwege onterechte bezwaren. Natuurlijk heeft het bezit van een sportwagen nadelen, maar in dit artikel leggen wij uit waarom die vaak niet opwegen tegen alle voordelen!

 

Sportwagens zijn in alle soorten, maten en prijzen verkrijgbaar. Van een gezellige Britse Roadster tot aan de meest luxueuze hypercars. Het bezit van welke sportwagen dan ook kan een fantastische hobby zijn en maakt iedere autorit zoveel leuker.

Natuurlijk kleven er nadelen aan het bezitten van een sportwagen. Zo zijn de meeste sportwagens bijvoorbeeld niet zo geschikt als gezinsauto en vaak kostbaar om aan te schaffen en te onderhouden.

Toch zijn er veel meer voordelen te noemen die eventuele bezwaren voor het bezitten van een sportwagen met gemak wegnemen.

1. Interessante investering

Waar reguliere auto’s door de jaren heen in waarde dalen, kunnen sommige sportwagens juist in waarde stijgen. Dit is met name het geval bij gelimiteerde uitvoeringen en klassieke sportwagens.

Zo heeft u niet alleen een fantastische hobby, maar ook een uitstekend alternatief op de huidige lage spaarrentes.

2. Eenvoudig doorverkopen

Naast het feit dat sportwagens een leuke belegging kunnen zijn, is het door de sterke vraag vaak niet moeilijk om uw sportwagen weer snel van de hand te doen.

Bent u uitgekeken op uw sportwagen of wilt u deze om andere redenen weg doen? Dan is het fijn om te weten dat u er niet onnodig lang mee blijft zitten.

3. Rijden wordt weer leuk

Dankzij sportwagens wordt rijden weer echt een feestje! Zomaar op een zondagmiddag toeren en mooie ritten maken is voor veel sportwageneigenaren pure ontspanning.

1110

4. Nieuwe hobby’s

Naast mooie ritten maken kunt u met uw sportwagen ook deelnemen aan diverse evenementen. Denk aan racen of rally’s. Er gaat een wereld aan nieuw vermaak voor u open!

5. Sociale netwerken

U kunt ook lid worden van diverse clubs die speciaal zijn opgericht voor bepaalde sportwagenmerken of -types. U komt in contact met mensen die dezelfde passie delen en waarmee u tips en adviezen kunt uitwisselen.

Deze clubs organiseren daarbij ook regelmatig evenementen zoals tourritten waar u aan kunt meedoen.

6. Uw eigen unieke sportwagen

In tegenstelling tot massaproductie kunt u uw nieuwe sportwagen compleet naar eigen wens laten personaliseren. De opties en mogelijkheden gaan veel verder dan bij massaproductie auto’s.

Bepaal bijvoorbeeld de kleur van de remschijven of kies uw eigen patroon voor de bekleding. Op deze manier weet u zeker dat uw sportwagen écht uniek is.

7. Laat zien waarvoor u heeft gewerkt

Wie jarenlang hard heeft gewerkt mag daar ook best een beetje mee pronken. Heeft u altijd klaargestaan voor anderen? Dan is het nu tijd om ook aan uzelf te denken. U zal er verstelt van staan hoeveel mensen u dit gunnen en hoeveel positieve energie u hieruit haalt.

Verzekerd van een geweldige ervaring

Hopelijk hebben wij met alle 7 bovenstaande voordelen uw twijfels om een sportwagen aan te schaffen weggehaald. Met een goede sportwagenverzekering beperkt u bovendien ook nog de financiële risico’s bij schade of diefstal. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

17 oktober 2019

Verzekeren en financieel

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen