Veelgestelde vragen

Direct antwoord op al uw vragen

Heeft u een vraag? Bekijk dan onderstaand de antwoorden op de meest gestelde vragen over onze Sportwagenverzekeringen, misschien is uw vraag al eerder gesteld. Mocht uw vraag er niet tussen staan dan kan u contact met ons opnemen via het het online contactformulier.

Kom ik in aanmerking voor een sportwagen verzekering?

Onze sportwagen verzekering is bestemd voor:

Auto’s tot 10 jaar die een cataloguswaarde van minimaal € 80.000,- hebben.
Auto’s vanaf 10 jaar die een dagwaarde van minimaal € 35.000,- hebben.
Klassiekers die een taxatiewaarde van minimaal € 35.000,- hebben.

Kan ik mijn sportwagen WA of WA Beperkt Casco verzekeren?

Wij hebben enkel mogelijkheden in het WA Volledig Casco (Allrisk) en Volledig Casco verzekeren van sportwagens. Voor een ‘gewone’ WA-verzekering kunt u terecht bij tal van aanbieders. Enkel voor verzamelaars hebben wij uitzonderingen in deze regel.

Hoe lang geldt de aanschafwaarde regeling?

Onze verzekeraar keert 36 maanden lang de aanschafwaarde uit bij schade. Hierin wordt geen maximering toegepast zoals bij andere aanbieders. Stapt u over van een andere verzekeraar, dan rekenen wij vanaf het moment van aanschaf. Na verstrijken van de aanschafwaarderegeling kunt u kiezen uit een dagwaarderegeling, of kan u uw auto laten taxeren. Bij taxatie is vervolgens dit taxatierapport 36 maanden geldig.

Hoe lang is mijn taxatierapport geldig?

Onze verzekeraar keert 36 maanden lang de taxatiewaarde uit bij schade. Dit gaat conform art: 7:960 BW.

Hoe werkt een stallingsclausule?

Bij een stallingsclausule wordt er verwacht dat u uw auto stalt indien deze niet wordt gebruikt. Bent u een weekendje weg naar een hotel, dan is deze clausule niet van kracht. Bij een stalling wordt verwacht dat er braakschade/sporen zijn aan de stalling. Dit houdt in dat carports en (semi) openbare parkeergarages vaak niet voldoen aan deze clausule.

Wilt u geen stallingsclausule op uw sportauto verzekering? Dan kijken wij graag naar u wat hierin de mogelijkheden zijn. Door de auto namelijk aanvullend te beveiligen (zonder te schroeven) vervalt de stallingsclausule en kunt u zonder deze clausule de weg op.