Schade aan uw exclusieve sportwagen door vandalisme

Door ongelukken kan er schade aan uw sportwagen ontstaan, maar hoe zit dat wanneer er opzet in het spel is? Wordt uw mooie bolide bijvoorbeeld het slachtoffer van vandalisme, dan kan dit niet alleen tot materiële schade maar vooral ook tot emotionele schade leiden. Wij leggen uit hoe u schade door vandalisme kunt voorkomen en wat u moet doen wanneer het toch misgaat.

Onder vandalisme verstaan we de situatie waarbij iemand opzettelijk schade toebrengt aan uw exclusieve sportwagen. Die schade kan variëren van een kras in uw lak, tot een lek gestoken autoband, een afgetrokken zijspiegel of zelfs brandschade.

Ongeacht de omvang van de materiële schade door vandalisme, kan met name de emotionele impact op u als sportwageneigenaar groot zijn. Vandalisme tast namelijk vaak ons gevoel van veiligheid aan en voelt als een persoonlijke aanval.

sportwagenverzekering-vandalisme-schade

Hoe en wanneer vindt vandalisme plaats

De omstandigheden waaronder schade door vandalisme plaatsvindt kunnen sterk variëren. In ernstige gevallen is de dader iemand die het op u persoonlijk heeft gemunt. Denk aan een ruzie binnen relationele sferen.

In veel gevallen is de dader echter een onbekende van het slachtoffer. Vandalisme kan in dat geval gepleegd worden vanuit afgunst of pure baldadigheid. Er zijn ook situaties waarbij de dader(s) bijvoorbeeld dronken is en zich niet direct bewust is van zijn handelen. Zo lopen ieder jaar tijdens de jaarwisseling veel auto’s vuurwerkschade op door mensen die zonder nadenken vuurwerk vlakbij auto’s afsteken.

Ongeacht de betreffende situatie is vandalisme in Nederland een strafbaar feit. Afhankelijk van de ernst, kan de dader zelfs een gevangenisstraf krijgen.

Wat te doen wanneer u schade aan uw sportwagen door vandalisme ontdekt

Ontdekt u schade aan uw exclusieve sportwagen en vermoedt u dat dit door vandalen is toegebracht? Maak dan in de allereerst foto’s van de betreffende schade en van de locatie waar de schade is ontstaan. Neem vervolgens contact op met uw sportwagenverzekeraar om de schade te melden. Uw verzekeraar kan u bovendien adviseren over mogelijke vervolgstappen.

Het is eveneens belangrijk dat u altijd aangifte doet van vandalisme bij de politie! Soms lukt het om de dader(s) te achterhalen en te vervolgen.

Wat dekt uw sportwagenverzekering bij schade door vandalisme?

Met een goede sportwagenverzekering worden de kosten voor schadeherstel in geval van vandalisme gewoon vergoed.

U hoeft zich bovendien geen zorgen te maken over uw schadevrije jaren, aangezien de meeste sportwagenverzekeraars niet met een bonus malus ladder werken. In ons geval profiteert u bovendien van vrije keuze in schadeherstelbedrijven.

Wat kunt u zelf doen om schade door vandalisme te voorkomen?

De kans op schade door vandalisme is het grootst wanneer uw sportwagen op een openbare plek geparkeerd staat. Vermijd daarom zoveel mogelijk de volgende situaties:

  • Parkeer uw sportwagen niet vlakbij een kroeg of feestlocatie;
  • Parkeer uw sportwagen niet op een locatie waar rellen worden verwacht;
  • Laat uw sportwagen tijdens de jaarwisseling veilig in uw eigen garage of stalling staan.

Uw exclusieve sportwagen altijd goed verzekerd

Om vervelende verassingen achteraf te voorkomen, is het belangrijk dat u goed de polisvoorwaarden naloopt omtrent de regels rondom vandalisme.

Wij helpen u graag met een passende sportwagenverzekering voor uw situatie, zodat uw luxe bolide in alle situaties financieel gedekt is bij schade door vandalisme, ongelukken, brand of diefstal.

 

Geplaatst op

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen

Uw reactie toevoegen

Via onderstaand formulier kunt u uw reactie toevoegen.