De Autosalon van Parijs 2018

Deze maand vond de Autosalon van Parijs plaats en werden er weer tal van prachtige nieuwe modellen gepresenteerd aan het grote publiek. Wij hebben de mooiste en bijzonderste auto’s voor u uitgelicht.

Wat allereerst opviel aan de meest recente editie van de Autosalon van Parijs is het ontbreken van veel grote automerken. Zo sloegen onder meer Volkswagen en Ford de autobeurs over.

De belangrijkste reden hiervoor is de opkomst van de digitale media. Nieuws over de laatste modellen is allang wereldwijd bekend voordat zo’n auto op de beursvloer staat. Veel automerken besteden hun marketingbudget daarom liever aan online media of eigen exclusieve events.

Ondanks de afwezige automerken waren er nog voldoende plaatjes op de beurs te vinden, waarbij elektrisch en autonoom rijden een prominente plek innamen. Wij lichten een aantal hoogtepunten van de Autosalon van Parijs uit.

Mercedes

Mercedes pakte ook dit jaar weer flink uit voor de Autosalon van Parijs met onder andere de AMG A35. De 2.0 motor is goed voor 306 pk en de auto heeft een chique, maar eveneens rustig design gekregen. Zo heeft Mercedes bewust zaken als een dakrails of overbodige spoilers weggelaten.

Naast de AMG A35 presenteerde Mercedes ook de geheel nieuwe B-klasse, de nieuwe GLE en de A-klasse sedan. Tot slot waren ook de nieuwe elektrische EQ-modellen voor het eerst te bewonderen.

BMW

Natuurlijk mocht BMW niet ontbreken in deze lijst. Een absolute primeur tijdens de Autosalon van Parijs was de nieuwste BMW 3-Serie. In alle opzichten is deze zevende generatie weer een verbetering ten opzichte van de voorgaande generatie. Enkele voorbeelden hiervan zijn de betere gewichtsverdeling, stijvere carrosserie en een nog betere wegligging.

De nieuwe 3-Serie is beschikbaar in diverse diesel- en benzine uitvoeringen. Voor benzine zijn er de 320i en 330i met beide vier cilinders, goed voor 184 pk en 258 pk. De snelste en sterkste uitvoering is de 330d met een zescilinder motor, die maar liefst 265 pk levert. Ook zal er een plug-inhybride (M340i) versie komen.

Ferrari

Ook Ferrari was aanwezig met twee bijzonder leuke ‘speeltjes’. Het automerk presenteerde de nieuwe Monza SP1 en SP2. Het gaat hier om een 812 superfast-chassis met een unieke speedster koets. De auto’s bevatten de krachtigste V12 motor ooit van Ferrari, met een vermogen van 810 pk. Met het design heeft Ferrari zoals altijd weer een zeer unieke auto op de weg gezet. Geïnteresseerden dienen wel  een bedrag van minimaal €1,3 miljoen ex btw neer te leggen.

Renault

Voor wie opzoek is naar een zeer futuristische auto moest daarvoor absoluut bij de stand van Renault zijn.

Het Franse automerk presenteerde daar een van zijn drie zelfrijdende concept cars, de EZ Ultimo. Een zeer luxueuze uitvoering voor het vervoer van maximaal twee personen en zoals de naam al aangeeft zou deze auto volledig zelfstandig kunnen rijden. Eerder presenteerde Renault binnen deze reeks zelfrijdende auto’s ook al de EZ Pro voor vrachtvervoer en de minder luxe EZ Go voor personenvervoer.

Vooruitkijken

De bovengenoemde auto’s zijn natuurlijk enkele hoogtepunten uit het totale aanbod van de Autosalon van Parijs. Autoliefhebbers hebben voor de komende tijd weer genoeg interessante releases om naar uit te kijken.

Bent u al de trotste bezitter van een prachtige sportwagen of bent u nog aan het sparen voor een van de bovenstaande pareltjes? Vergeet dan niet om uw sportwagen goed te verzekeren. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan via onze website.

 

Geplaatst op
Categorie
Blog

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen

Uw reactie toevoegen

Via onderstaand formulier kunt u uw reactie toevoegen.