Alpina, voor wie het buitengewone weet te waarderen

Sportief in combinatie met luxe en comfort. De BMW Alpina weet zulke aspecten uitstekend met elkaar te combineren. Wat begon als Duitse typmachinefabriek bloeide uit tot de fabrikant van een zeer geprezen sportwagenmerk. Mocht u van plan een Alpina aan te schaffen dan is dit het moment, want sinds kort zijn er 2 officiële verkooppunten in Nederland. Deze mogelijkheid kan u veel tijd en papierwerk besparen.

Het Duitse Alpina begon oorspronkelijk in 1949 als producent van typmachines. Burkhard Bovensiepen was de toenmalig eigenaar en hij besloot in 1971 te starten met het tunen van motorblokken. Burkhard sleutelde al vanaf de jaren ‘60 van de vorige eeuw aan zijn eigen BMW 1500. Zijn doel was om zoveel mogelijk vermogen uit de motor te halen.

Destijds werd ook het Alpina-logo ontworpen zoals wij die tegenwoordig kennen en geïnspireerd op de Weber dubbele carburateur, de eerste die Alpina voor BMW ontwikkelde.

sportwagen-verzekering-Alpina

Een uitstekende combinatie van passie voor auto’s en waardering van comfort, dat is waar Alpina naar streeft en weet te behalen. De filosofie van het merk luidt dan ook; “ALPINA creëert exclusieve auto’s voor een kleine kring van kenners die het buitengewone weten te waarderen en die weten hoe ze van plezier moeten genieten”.

De Duitse autofabrikant bouwt zijn auto’s volledig zelf, geïnspireerd op modellen van BMW. Tijdens het ontwerp en de ontwikkeling is Alpina erop gericht om de auto’s zoveel mogelijk vermogen te geven. Daarnaast wordt ervoor gezorgd dat de bestuurder natuurlijk een aangename rijervaring heeft.

Welke modellen heeft Alpina?

Alpina heeft een lijn van moderne bolides en oudere modellen. Voor veel liefhebbers komt het meest iconische model uit de jaren ‘80. Dit is de B7 Turbo Coupé (E24) . In totaal zijn er van dat model maar 110 exemplaren gebouwd. De zeldzaamheid in combinatie met het verbluffende vermogen maakt deze auto echt bijzonder.

Tegenwoordig bestaat het assortiment van Alpina uit de XB7, B5 en B8. De XB7 is een SUV met een sportief extraatje. Deze beschikt over een motorblok wat 621 pk produceert en een acceleratiesnelheid van 4,2 seconden behaalt. De Alpina B8 beschikt over 621 pk en weet uitmuntend comfort te bieden. Dit zorgt voor een exceptionele rijervaring.

Goed nieuws voor Alpina liefhebbers

Vanaf 2021 hoeft u niet meer uw Alpina uit Duitsland te importeren. Sinds kort zijn er namelijk twee officiële verkooppunten geopend in Nederland en gevestigd in Apeldoorn en Den Haag. Met twee Nederlandse verkooppunten zal dit geïnteresseerden veel tijd en papierwerk schelen.

Voordat deze verkooppunten zich in Nederland hadden gevestigd was het voor veel liefhebbers namelijk een uitdaging en kostbare aangelegenheid om ten eerste een Alpina te vinden en daarna nog het papierwerk rondom de aankoop en mogelijke import te regelen.

Het papierwerk bestaat uit minimaal drie onderdelen. Ten eerste heeft u de Duitse Fahrzeugschein (zulassungbescheinigung teil 1) en de Fahrzeugbrief (zulassungbescheinigung teil 2) kentekenpapieren nodig. Dit bevat alle belangrijke informatie over de auto. Zoals de specificaties, CO2-uitstoot, het merk, de uitvoering en chassisnummer.

Verder bent u verplicht over een CvO (certificaat van overeenstemming) te beschikken. Hierin worden nog meer specificaties vermeld over de Alpina en laat het certificaat zien dat de sportwagen voldoet aan de Europese eisen.

Sportwagenverzekering

Als exclusieve sportwagen verzekeraar verzekeren wij ook Alpina’s. Dit doen wij met expertise en passie voor de auto’s. Met een gespecialiseerd team weten wij door middel van persoonlijk contact een passende sportwagenverzekering voor u samen te stellen. Wij leveren uitsluitend maatwerk.

Geplaatst op

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen

Uw reactie toevoegen

Via onderstaand formulier kunt u uw reactie toevoegen.